Eliminera våra könsnormer

Eliminera våra könsnormer

No Comment
Uncategorized

I dagens samhälle finns det många fördomar och normer om vad som är “tjejigt” och “killigt”. Det är något vi anser vara helt fel. Det är upp till var och en vad som känns kul att göra och vilka aktiviteter eller hobbys man föredrar att utöva. Det finns inget som säger att tjejer inte kan spela fotboll, dator- och internetspel eller gå på rugby. Tjejer har precis samma möjligheter att ha dessa aktiviteter som en hobby. Vi tycker inte om att kategorisera olika hobbys och aktiviteter efter kön- det har ingen betydelse. Vi vill uppmana alla tjejer att faktiskt göra det dem vill och tycker är kul, oavsett om vår samhällsnorm säger att det är “killigt”.

Att spela dator/internetspel har länge varit förknippat med just killar och att det är en typisk “kill-aktivitet”. Det är inte sant tycker vi! Idag är det allt fler tjejer som spelar på professionell nivå och till och med har det som sitt vardagliga jobb som de livnär sig på. Våra normer om vad som tycks vara tjejigt och killigt håller på att försvinna vilket vi är glada över.

På esportspel.eu hittar du ett stort utbud av olika spel som kan vara roliga att testa på. Du kan läsa om rekommendationer och recensioner och se vad andra tycker och vad eusportspel.eu själva har att berätta om de olika spelen. Det är inte alla som tycker att det är avkopplande att gå till gymmet och träna några gånger  i veckan- vissa tycker det är mer avslappnande att sätta sig ner och bara spela några timmar. Få koppla bort vardagen och sjunka in i spelet, och på så sätt skingra tankarna. Esportspel.eu är perfekt för dig som är nybörjare på spel och som ännu inte hittat din genre du tycker om.